Пт. Жов 18th, 2024

Найкрасивіші озера Італії

Від TravelMan Лип 5, 2024
Озера Італії, які варто побачити

Італія, окрім монументальних міст, має одні з найкрасивіших озер Європи. У цій подорожі ми зосередимося виключно на них.

В Італії налічується понад 1 500 озер: льодовикові, вулканічні, в селах або ближче до моря. У цьому списку ви знайдете практично всі, від невеликих озер в італійських Альпах до найбільших і найбільш туристичних озер країни, а також менш відомі, які можна відкрити для себе поза межами туристичних маршрутів. Активний відпочинок, сімейний відпочинок, романтичний відпочинок або романтична подорож наодинці – на цих італійських озерах можливо все, що завгодно.

Озеро Маджоре

Озеро Маджоре
Острів Белла та острів Пескаторі, у Великому лагу.

Перед вами найкраще озеро північної Італії. Немає жодного путівника, який би не позначив його на карті. Його краса зачаровувала художників і письменників, які надихалися його берегами. Озеро Маджоре – одне з найвідоміших доальпійських озер Італії і одне з найбільших, звідси і його назва. Воно має льодовикове походження і лежить між Ломбардією, П’ємонтом і Швейцарією.

Гори і пагорби захищають його від сильних північних вітрів, і воно є частиною річкового шляху, який з’єднує долину По з Центральною Європою. Озеро всіяне маленькими селами, хуторами, старовинними скитами, пішохідними стежками та 11 прекрасними островами. Архіпелаг Борромейських островів є найбільш значущим, з його бароковим палацом і театром Массімо; три скелі під назвою Кастеллі ді Каннеро, із залишками візантійської фортеці, також є видатними.

Озеро Комо

Озеро Комо
Варенна, на березі озера Комо.

Чи є хтось, хто досі не знає про існування цього озера? Напевно, що ні. Озеро Комо – найвідоміше озеро в Італії, адже воно поєднує в собі все: гори, сади та кришталево чисту воду. Це також популярне місце для спортсменів, мандрівників і яхтсменів. Човни-таксі з’єднують його головні туристичні атракції.

Озеро, розташоване в регіоні Ломбардія, розкинулося на 146 км2 між провінціями Комо і Лекко, і є одним з найглибших в Європі, з глибиною понад 400 метрів. Воно також є третім за величиною в країні після озера Гарда та озера Маджоре. Також відоме як Ларіо (оригінальна латинська назва), воно складається з трьох рукавів: Комо на заході, Лекко на сході та Коліко на півночі.

Це чудова місцевість для піших прогулянок, адже тут пролягає старий маршрут Стежки мандрівника, хоча багато хто також користується околицями озера для каньйонування, скелелазіння, їзди на велосипеді або каное.

Одними з найкрасивіших місць на озері є вілли Белладжіо, набережна для закоханих у Варені, а також села Лекко та Коліко.

Читайте також:  Піза - чим зайнятися і куди піти

Озеро Гарда

Озеро Гарда, Італія
Лімоне-суль-Гарда, на озері Гарда.

Озеро Гарда – велике італійське озеро, площею 368 км2, розташоване в італійських Альпах, приблизно за 25 кілометрів від Верони та за 27 кілометрів від Брешії. Найбільш туристичне озеро країни пропонує безмежні можливості для пізнання, адже воно охоплює Ломбардію, Венето та Трентіно-Альто-Адідже. Його ландшафти сповнені гір, сіл, занурених в історію, замків і зелених рівнин.

Відвідавши озеро Гарда, не пропустіть зупинку на вражаючому острові Ізола-дель-Гарда, зануреному в історію і оточеному чарівною рослинністю. Також не можна оминути елегантне містечко Сірміоне з Рокка Скалігера та гротом Катулло, або Дезенцано з його римською віллою з поліхромною мозаїкою, місто-фортецю Песк’єра-дель-Гарда та Вітторіале-дельї-Італіані, а також віллу-пам’ятник Габріеле д’Аннунцио.

Озеро Сканно

Озеро Сканно
Озеро Сканно у формі серця.

Ваші очі не обманюють вас, озеро Сканно – найромантичніше озеро в Італії завдяки своїй формі серця. Річка Стрілець, яка вже понад 12 000 років стікає з гори Дженцана, утворює це прекрасне гірське озеро в долині села Сканно на півдні Італії. Регіон Абруццо тримає в таємниці це природне місце, яке, здається, залишилося далеко від туристичних маршрутів.

Це природне озеро, яке багато хто обирає, щоб провести день, адже тут є місця для пікніків і невеликі галькові пляжі. Для деяких рекомендованих маршрутів можна взяти напрокат водні велосипеди та човни. Їх два: 40-хвилинна поїздка навколо озера або маршрут у Регіональному природному заповіднику озера Сан-Доменіко та озера Піо.

На озері також є Стежка серця, яка починається на його берегах і веде до оглядового майданчика, відомого як Обсерваторія серця. Якщо ви не в настрої для романтики, ви можете вибрати Sentiero della Libertà, 60-кілометрову прогулянку в три етапи, яку можна пройти за три дні.

Озеро Ізео

Озеро Ісео, Італія
Острів Лорето в озері Ісео

Найбільше озеро Ломбардії викликає справжню насолоду, особливо навесні та восени, коли ландшафт змінює колір. У його центрі знаходиться прекрасний острів Монте Ізола, де проживає близько 1 700 осіб. Озеро, навколо якого розташовані численні села, такі як Сарніко, Ріва-ді-Сольто, Ловере, Ізео, Мароне і Сале Марасіно, є раєм для спортсменів і спортсменок. Себіно, як його називають в народі, дозволяє насолоджуватися такими видами спорту, як вітрильний спорт, веслування на каное, вейкбординг і SUP, а також кайтсерфінг, віндсерфінг і парапланеризм.

Для тих, кому не потрібно стільки адреналіну, є багато інших варіантів: велосипедно-пішохідна доріжка з Толіне а Велло; 280-кілометрова Віа Чікліста дель Ольо та пішохідні стежки, що ведуть до Корна Тренттапассі та гори Гульєльмо, або ж легка прогулянка старовинною Віа Валеріана та підйом до Санктуарію делла Черіола, що на вершині гори Ізола.

Читайте також:  11 найкращих речей, які можна зробити у Венеції (путівник містом)

Озеро Больсена

Озеро Больсена
Озеро Больсена, у провінції Вітербо

Озеро Больсена розташоване в регіоні Тоскана і є одним з найбільш відвідуваних озер в Італії. Можливо, це тому, що воно є одним з найстаріших, з більш ніж 300 000-річною історією, і тому, що має багато туристичних визначних пам’яток. Вулканічного походження, це озеро утворилося внаслідок поділу двох кратерів у гірському ланцюзі Вольсіно.

В його овальній формі є два острови, також популярні серед туристів: острів Бісентіна та острів Мартана.

Головною точкою озера є Больсена, невелике, жваве середньовічне містечко з пристанню для яхт, ресторанами та набережною. Його мистецька та монументальна спадщина виділяється замком Мональдескі 13 століття, ренесансним палацом Драго або церквою Мадонни деї Каччаторі з чудово збереженою фрескою 13 століття.

Озеро Брайєс

Озеро Браєс
Ідеальне озеро Браєс в Доломітових Альпах

Образ озера Браєс вам напевно знайомий, адже це одне з найкрасивіших озер у світі. Розташоване в Доломітових Альпах на висоті понад 1 000 метрів, це озеро схоже на дзеркало. Його смарагдово-зелений колір відображає доломітові вершини, одна з яких виділяється над іншими, Крода де Бекко, на висоті понад 2 810 метрів. У природному парку Фанес-Сенес-Браєс все схоже на кіно: ліси, альпійські пасовища та велосипедна доріжка Валь-Пустерія.

Його краса не захистила його від масового туризму, а навпаки. Щоб запобігти деградації ландшафту, влітку сюди не можна в’їхати автомобілем, а лише велосипедом або маршрутним автобусом, який треба бронювати заздалегідь. Є також тематичний пішохідний маршрут Віктора Вольфа Едлера фон Гланвелла, який займає близько півтори години.

Озеро Сорапіс

Озеро Сорапіс
Озеро Сорапіс в Доломітових Альпах.

Можливою альтернативою озеру Брайєс, що також знаходиться в Доломітових Альпах, є озеро Сорапіс. Майже торкаючись неба, на висоті 1 900 метрів, це озеро має більш потойбічний вигляд, ніж земний. Його бірюзово-блакитний колір, що походить від льодовика, і пишна природа роблять його абсолютно ідилічним і незамінним ландшафтом. Щоб познайомитися з ним, один з можливих пішохідних маршрутів – Пассо-тре-Крочі, який триває близько двох годин.

Хотіли б ви відвідати одне з цих озер? EL PAÍS VIAJES пропонує вам унікальну можливість. У жовтні наступного року група мандрівників на чолі з письменником і любителем Італії Кіке Гадеа вирушить на північ Італії, щоб протягом семи днів відкрити для себе і відвідати італійські озера та Альпи. Більше інформації за посиланням.


Відкрийте більше з TRAVELINTO.INFO

Підпишіться, щоб отримувати найсвіжіші записи на вашу електронну пошту.

Також цікаво:

Коментарі

Відкрийте більше з TRAVELINTO.INFO

Підпишіться зараз, щоб продовжити читання та отримати доступ до повного архіву.

Продовжити читання