Пт. Жов 18th, 2024

Найкращі місця, які варто відвідати в Туреччині

Від TravelMan Чер 29, 2024
Найкращі місця в Туреччині

Від природних заповідників і панорамних пляжів до галасливих міст і райських куточків для гурманів – у цих турецьких перлинах є все.

Будучи мостом між Азією та Європою, Туреччина – один з найцікавіших куточків світу, який варто дослідити. Туреччина не тільки є домом для незліченної кількості сучасних і стародавніх культур, повна захоплюючих природних притулків і унікальних місць для відвідування, це також найсміливіша мрія гурмана. З незайманими пляжами, засніженими горами, курортними містами, історичними пам’ятками та багатьма іншими цікавинками, Туреччина готова прийняти вас з розпростертими обіймами. Від Стамбула до Бодрума, ось найкращі місця для відвідування.

1. Стамбул

Стамбул в Туреччині

Стамбул був домівкою для багатьох народів – давніх греків, римлян та османів, і місто є щирим відображенням цього. Історичні споруди, такі як Собор Святої Софії, Блакитна мечеть і палац Долмабахче, перенесуть вас у подорож крізь час, але більша частина Стамбула відчувається свіжою і сучасною, як, наприклад, яскраве нічне життя міста, що тягнеться вздовж європейського берега в Бебеку. Також варто зазирнути до гастрономічної сцени в Кадикьой і провести час на далекоглядних Принцевих островах, де, незважаючи на близькість до мегаполісу, автомобілі заборонені.

2. Газіантеп

Газіантеп, Туреччина

Це місто гастрономії ЮНЕСКО – одна з найпотаємніших таємниць Туреччини. Ідентичність Газіантепа побудована на вірі в те, що спільна вечеря є основою щастя і зв’язку. Тому, якщо місцеві жителі продовжують пропонувати вам їжу, сприймайте це як їхній спосіб привітати вас з любов’ю. Обов’язково спробуйте лахмакун (тонке тісто з начинкою з фаршу та свіжих овочів), ічлі кефте (фаршировані фрикадельки), юваламу (баранячий бульйон), суп бейран і справжній шашлик, який може змінити ваше життя (я б рекомендував відвідати İmam Çağdaş). На десерт скуштуйте фісташкову пахлаву та каву Мененгіч у Güllüoğlu. Готові лопнути? Спаліть калорії, дізнавшись про численні племена, що жили тут з часів палеоліту, в Музеї мозаїки Зеугма та Музеї археології.

3. Бодрум, Мугла

Бодрум, Мугла

Це портове місто може здатися на перший погляд пляжним відпочинком для багатіїв, але поряд з незайманими пристанями для суперзаможних, тут є безліч місць за системою “все включено” для сімей з обмеженим бюджетом, а також популярні пляжні клуби для компаній друзів. Почніть день з традиційного турецького сніданку (оливки, фета, яйця, джем, турецький хліб симіт і багато іншого), а потім проведіть день на пляжі. Якщо ви побачите мандрівного продавця пляжної їжі з візком, обов’язково візьміть кукурудзу в качанах або фаршировані рисом мідії. Після заходу сонця вирушайте на вечерю до пристані для яхт Ялікавак, а потім поїжте морозива в культовому кафе Bitez Dondurmacisi.

4. Каппадокія, Невшехір

Каппадокія, Невшехір

Небесний рай для інстаграму Каппадокія – це регіон безкраїх рівнин, шарів лави з нині неактивних вулканів, суворих гір і “казкових димарів” медового відтінку. Люди жили тут ще з бронзового віку, тому ви натрапите на зачаровуючі артефакти, куди б ви не подивилися: це і прикрашені фресками церкви в скелях, і підземні міста, і печерні будинки, і фортеці. Обов’язковими для відвідування є візантійський монастир Гереме, казкові димарі та печерні церкви долини Гюллюдере, стародавнє підземне місто Каймакли та столітнє село Ургюп. Не забудьте також замовити політ на повітряній кулі, щоб побачити все з висоти пташиного польоту!

5. Памуккале, Денізлі

Памуккале, Денізлі

Памуккале, що в перекладі означає “бавовняний замок”, знаходиться неподалік від Ієраполіса, давньоримського міста-курорту. Воно відоме своїми багатими на мінерали термальними водами, що знаходяться під охороною ЮНЕСКО, які стікають білими травертиновими терасами на схилі пагорба, де відвідувачі можуть зануритися в них. Я б рекомендував залишитися тут до заходу сонця, щоб насолодитися захоплюючими краєвидами. Бронюючи проживання, обирайте готель з термальними басейнами. За дозою культури завітайте до Ієраполіса та Археологічного музею, а з їжі спробуйте кебаб Денізлі, Кузу Капама та суп Куру Бьорюльче – і обов’язково спробуйте культовий місцевий безалкогольний напій Зафер Газозу.

6. Бурса

Бурса, Туреччина

Лише за кілька годин їзди від Стамбула знаходиться Бурса, місто, де розташована гора Улудаг висотою 2 500 метрів, на яку взимку часто піднімаються місцеві жителі. Любителі грецької міфології можуть знати її як Мізійський Олімп, гору, на якій жили боги. Окрім 28 кілометрів схилів різного рівня складності для лижників і сноубордистів, Улудаг відомий своїми можливостями для катання на хелі-лижах, ковзанах і снігових велосипедах, широким вибором готелів, сніговими музичними фестивалями і розташованим неподалік селом Кумаликизик, що перебуває під охороною ЮНЕСКО, звідки почалася Османська імперія.

7. Райз.

Райз в Туреччині

Це прибережне місто на березі Чорного моря заробляє на вирощуванні чаю, фундука та цитрусових. Відвідувачів чекають смарагдово-зелені долини, жваві струмки, мальовничі водоспади, пішохідні стежки та смачні чашки чорного чаю – і все це одночасно. Обов’язково відвідайте чайну ферму, поки ви тут (я рекомендую Чайний сад Чаєлі Харемтепе), загляньте в Музей чаю Чайкур, щоб побачити, як листя перетворюється на теплу чашку, і скуштуйте миламу (кукурудзяне борошно з сиром), караденіз підесі (різновид турецької піци), лаз борегі (заварну пахлаву) і місцевий кукурудзяний хліб. Інші варіанти маршруту – рафтинг, верхова їзда, спостереження за птахами, кемпінг і польоти на параплані.


Відкрийте більше з TRAVELINTO.INFO

Підпишіться, щоб отримувати найсвіжіші записи на вашу електронну пошту.

Також цікаво:

Коментарі

Відкрийте більше з TRAVELINTO.INFO

Підпишіться зараз, щоб продовжити читання та отримати доступ до повного архіву.

Продовжити читання