Пт. Жов 18th, 2024

11 найкращих речей, які можна зробити у Венеції (путівник містом)

Від TravelMan Січ 7, 2024
Путівник по Венеції

Венеція – місто води, куди не заїжджають автомобілі, а весь транспорт пересувається на човнах і мостах. Венеція – одне з найунікальніших міст світу, а тому його обов’язково потрібно відвідати під час подорожі до Італії. Проходячи повз кожен вуличний куточок, хочеться витягнути фотоапарат і зафіксувати його, тож ви можете легко спланувати 3-денну подорож містом, щоб встигнути все, що можна зробити у Венеції.

День 1 – Відома і невідома Венеція

Ласкаво просимо до прекрасної Венеції. Оскільки це одне з найпопулярніших міст Європи, найкращим варіантом буде прокинутися рано і уникнути великих натовпів. Таким чином, вам буде набагато легше зробити все, чим можна зайнятися у Венеції.

Подорож на човні в Венеції

1. Відвідайте Понте ді Ріальто (міст Ріальто)

Почніть свій ранок о 6:30 ранку і прогуляйтеся до Понте ді Ріальто, найстарішого мосту через Гранд-канал у Венеції. Подивіться, як місцеві жителі вивантажують з човнів свіжі овочі та рибу, і перейдіть приголомшливий міст.

Нарешті, спустіться по мосту до площі Сотопортего де л’Ербарія (Sotoportego de l’Erbaria). Після цього насолоджуйтеся смачним еспресо і круасаном під свіжим ранковим сонцем.

Також вам буде цікаво: Венеція: що подивитись і куди піти

Смачне експресо в Венеції

2. Вид з Фонтану Деї Тедескі

Від мосту до даху Фондако деї Тедескі можна дійти пішки за 2 хвилини. Це, мабуть, один з найкращих видів у Венеції. Дах знаходиться на вершині розкішного торгового центру і є вільним для відвідування.

Однак існує обмеження – 40 осіб одночасно. Бронювання можна зробити в торговому центрі або онлайн. Це одне з найкращих місць, щоб побачити захід сонця, але, швидше за все, неможливо отримати місце під час високого сезону.

3. Відвідайте найкрутіший книжковий магазин Італії

Libreria Acqua Alta знаходиться трохи в стороні від туристичних маршрутів у тихому районі, де не так багато туристів. У цій шалено прикрашеній книгарні продають букіністичні книги, листівки, карти і календарі. Книги є скрізь, куди не глянь, навіть у величезній гондолі та ванні, яка знаходиться всередині книгарні. Це тому, що вода може раптово затопити приміщення, і це для того, щоб захистити книги.

Читайте також:  Венеція: що подивитись і куди піти

Libreria Acqua Alta - найкращий книжковий магазин в Венеції

Порада: Зголодніли? Смачно і швидко пообідайте в “Фаріні”.

4. Загубитися в маленьких вуличках – найкраще заняття у Венеції

Головні туристичні місця Венеції можуть бути надзвичайно жвавими, але ви можете досить легко дістатися до тихого району. Загубіться і гуляйте вздовж каналів, перетинайте мости, спостерігайте, як місцеві жителі насолоджуються кавою, і побачите справжню красу цього неймовірного міста. Без сумніву, це одне з найкращих занять у Венеції.

Прогулянка вздовж каналів і мостів в Венеції

5. Прогулянка на гондолі у Венеції

Унікальний і романтичний спосіб побачити Венецію – це прогулянка її каналами на гондолі, розкішному венеціанському транспортному засобі. Ціна гондоли становить 80 євро за 40-хвилинну прогулянку і є офіційно встановленою по всьому місту.

Прогулянка на гондолі в Венеції

Читайте також: Піза – чим зайнятися і куди піти

День 2 – Основні визначні пам’ятки Венеції

Венеція добре відома кількома визначними пам’ятками, які і будуть тим, чим варто зайнятися у Венеції на другий день.

Як і кожного дня, почніть свій ранок рано, але цього разу не забудьте випити кави і перекусити перед тим, як увійти в головний туристичний район цього міста.

Головний туристичний район Венеції

6. Палаццо Дукале та Міст Зітхань

Почніть свій ранок о 08:30 ранку в Палаці Дожів. Палац сповнений історії та творів мистецтва, які ви не можете пропустити. Звідси злочинців засуджували до тюремного ув’язнення. В’язні перетинають Міст Зітхань і ловлять останній погляд на Венецію. Звідси і назва – Міст Зітхань.

Ви можете приєднатися до екскурсії Палацом Дукале та Базилікою Святого Марка з досвідченим гідом. Квитки та наявність місць дивіться тут.

Зголодніли? Скуштуйте смачну та доступну пасту або піцу на винос у піцерії Pako’s Pizza & Pasta.👌

Міст зітхань в Венеції

7. Базиліка Сан-Марко

Вражаюча архітектура та мозаїки базиліки Сан-Марко є обов’язковими для відвідування. Частину собору можна відвідати безкоштовно, а всередині заборонено робити фото- та відеозйомку. З вершини собору відкривається чудовий вид на всю площу, але намагайтеся бути тут о 09:30 ранку, щоб уникнути довгих черг. (години роботи) Примітка: Оскільки ви входите до релігійного місця, одягайтеся відповідно.

Архітектура базиліки Сан-Марко в Венеції

8. Площа Сан-Марко

Площа Сан-Марко (площа Святого Марка) – найбільша площа у Венеції. Стратегічно розташована в оточенні деяких з найвідоміших будівель Венеції, таких як базиліка Сан-Марко, Кампаніле (дзвіниця) і Палаццо Дукале.

Порада: Смачно повечеряти в ресторані Ristorante Rosa Rossa.

Площа Сан-Марко (площа Святого Марка) в Венеції

День 3 – Невимушена Венеція

Проведіть свій останній день у місті трохи спокійніше або на острові Бурано.

Відправляйтеся на цілоденну поїздку до островів Венеції (Бурано, Мурано, Торчелло) на катері з досвідченим гідом – це найкраще, що можна зробити!

9. Палаццо Контаріні дель Боволо

Унікальний витвір архітектури, захований у вузьких вуличках Венеції. Гвинтові сходи (Scala), що ведуть на вершину будівлі, відкривають панорамний вид на місто. Звідти можна побачити базиліку Сан-Марко. Вхід коштує 6 євро з людини, і це варто того, щоб її побачити!

Читайте також:  Венеція - Огляд та коротка історія

Унікальний витвір архітектури в Венеції - Палаццо Контаріні дель Боволо

10. Василіск Санта-Марія-делла-Салюте

Перейдіть через міст Понте дель’Академія і прогуляйтеся студентським районом Венеції під назвою Дорсодуро. Пройдіть на край острова до церкви Санта-Марія-делла-Салюте.

Порада на обід: Паніні та Віні да Баббо

Василіск Санта-Марія-делла-Салюте в Венеції

11. Захід сонця на каналах

Завершіть свій день, спостерігаючи захід сонця на каналах. Тож знайдіть свій власний приватний шматочок причалу і насолоджуйтеся помаранчевими та фіолетовими кольорами венеціанських каналів.

Венеціанські канали

Бонус: Відвідайте найкольоровіший острів Європи

Бурано – це 1-годинна поїздка на човні з Венеції в один бік. Регулярні автобусні рейси здійснюються за цим маршрутом кілька разів на день. Бурано – це невеликий острів з барвистими яскраво розфарбованими будівлями. Це чудове місце для відпочинку. Розраховуйте витратити щонайменше 4 години, включно з дорогою туди і назад.

Скільки коштує Венеція?

Венеція є одним з найдорожчих напрямків в Італії, особливо у високий сезон (травень-вересень). Однак, тут все ще можна знайти недорогі гостьові будинки та хостели, особливо якщо ви зупинитесь трохи далі від центру.

Витрати на подорож до Венеції

Бюджетна подорож до Венеції коштує від $370 – $620 доларів США на тиждень на людину, середнього класу – $1750 – $2680 доларів США, а високого класу – від $2640 – $3490 доларів США. Однак витрати залежать від таких факторів, як проживання, транспорт та заходи. Ми не включали перельоти.

* Середні добові витрати

  • Готелі: $150 – $250 USD
  • Хостели: $15 – $40 USD
  • Транспорт: $10 – $20 USD
  • Оренда авто: $50 – $100 USD
  • Їжа: $20 – $60 USD
  • Заходи: $5 – $80 USD
  • Сімка: $1 – $3 USD
  • Туристичне страхування: $2 – $6 USD

Як відвідати Венецію

У Венеції є міжнародний аеропорт ✈️ Марко Поло, куди прибувають рейси з усієї Європи. З аеропорту ви можете доїхати до міста на катері за 14 євро. Інший варіант – автобус, який висадить вас на залізничному вокзалі Венеції. Звідти ви можете пересісти на човен. На відміну від човна, автобус ходить майже 24 години на добу.

Як ви вже, мабуть, знаєте, у Венеції нічого не пересувається на машині. Автобуси, швидка допомога і навіть сміттєвози їздять на човнах, але громадський транспорт напрочуд зручний у використанні.

Ми рекомендуємо орендувати автомобіль в Італії через компанію Sunny Cars з безкоштовним скасуванням та страховкою.

Швидка в Венеції

Як дістатися з пункту А в пункт Б

Водні автобуси ACTV курсують кожні 5 – 15 хвилин, залежно від вашої зупинки, а час відправлення можна легко перевірити за допомогою Google Maps. Стандартна ціна в один бік становить 7,50 євро, але ви можете придбати проїзний на один або кілька днів за ціною від 20 євро.

Водні автобуси в Венеції

Найкращий час для відвідування Венеції

Найкращий час для відвідування Венеції – міжсезоння, коли погода прохолодніша, а ціни ще не найвищі.

Намагайтеся уникати піку туристичного сезону в липні та серпні, коли може бути багатолюдно, а спека сильна, що може зробити огляд визначних пам’яток більш некомфортним. Або приїжджайте з березня по травень, або з вересня по листопад.

Дякуємо за увагу. ♥️

 


Відкрийте більше з TRAVELINTO.INFO

Підпишіться, щоб отримувати найсвіжіші записи на вашу електронну пошту.

Також цікаво:

Коментарі

Відкрийте більше з TRAVELINTO.INFO

Підпишіться зараз, щоб продовжити читання та отримати доступ до повного архіву.

Продовжити читання