Пт. Жов 18th, 2024

Самостійні подорожі до Франції

Від TravelMan Січ 3, 2024
В подорож Францією

Якщо ви любите подорожувати дорогами, то Франція пропонує вам проїхатися, та ще й у гарний, незабутній спосіб! Насолоджуйтесь усіма атрибутами класичної автоподорожі та прокладіть свій власний курс вздовж виноградників, сіл чи узбережжя – і все це у власному темпі. Ми рекомендуємо кілька маршрутів, які обіцяють незабутню поїздку і дозволять вам вирішити, чи хочете ви провести 5, 15 днів або навіть більше, подорожуючи прекрасною Францією!

Дорога Наполеона

Слідами Наполеона Бонапарта

Якщо ви вже досліджували мальовничі маршрути для самостійного водіння у Франції, то цей маршрут, можливо, знайшов більше, ніж кілька згадок. Як випливає з назви, маршрут пов’язаний з великим Наполеоном Бонапартом і пролягає його слідами від заслання в Альбі (Італія) назад до Франції з єдиною метою – повернути собі трон. Ми починаємо з прибуття Наполеона до Гольф-Жуана, морського курорту на Лазурному узбережжі Франції. Цей 350-кілометровий водійський досвід починається з Рив’єри і прямує до Альп Монблан з Греноблем як кінцевим пунктом призначення. Рухаючись від Рив’єри в напрямку Альп, ми рекомендуємо зупинитися в гламурних Каннах (зовнішнє посилання). Однак, якщо ви хочете триматися подалі від міст, то безліч старовинних сіл по дорозі вас не розчарують. Ви можете зупинитися в Грасі – світовій столиці парфумерії – або в інших, таких як Серанон, Гап, Кастеллан, Дінь, щоб назвати лише декілька з них. Зверніть увагу на статуї французького імператорського орла, які позначають цей знаменитий маршрут.

Лазурний берег (Côte d’Or)

Лазурний берег біля Бургундії в Франції

Створений для тих, хто насолоджується вином, Лазурний берег пролягає через найкращі виноградники Бургундії з однойменною назвою. Ця коротка, але натхненна мандрівка, що триває приблизно 60 км, починається з Діжона, який колись був резиденцією герцогів Бургундських. Проведіть одну-дві ночі в Діжоні, досліджуючи спадщину міста та куштуючи місцеві делікатеси – знамениту діжонську гірчицю та яловичину Boeuf Bourguignon. Потім ви поїдете до Бона, всіяного зеленими виноградниками (часті зупинки гарантовані для тих, хто бажає сфотографуватися на пам’ять). Дорогою зупиніться в комуні Восне-Романе, де виробляють найдорожче вино у світі – Романе-Конті. Чи знали ви, що щороку виробляється лише 600 ящиків цього Піно Нуар? Перебуваючи в Боні, загляньте в Hospices de Beaune з його барвистою мозаїчною плиткою і відомим щорічним винним аукціоном, який проходить щороку в листопаді при свічках! Їдьте до кінцевого пункту призначення – Сантене, відомого своїми недорогими винами. Зробіть обов’язковий піт-стоп у Вольне для відвідування погребів і дегустації вин.

Читайте також:  6 вишуканих вражень в Бургундії

Монпельє – Ніцца

Монпельє в Франції

Якщо ви не можете насититися вітамінним морем, то цей маршрут довжиною приблизно 325 км – справжнє задоволення! Ви проїдете вздовж знаменитого південного узбережжя Франції. Ви поїдете з Монпельє, університетського міста і батьківщини пляжів, у напрямку до Ніцци з першою зупинкою в Камарг, відомому своєю дикою, природною красою і знаменитими білими кіньми! Далі ви приїдете до римського міста Арль, відомого своїм амфітеатром і зв’язком з Ван Гогом. Далі – Екс-ан-Прованс, що приваблює своїм провансальським шармом і величними будинками. Але незабаром ви мчите (в межах дозволеної швидкості) до Кассі на рандеву зі знаменитим лікером Crème de Cassis. Незабаром ви опинитеся в галасливому порту Марселя з безліччю визначних пам’яток і жвавим районом Старого порту. З Марселя їдьте далі до кінцевого пункту призначення – Ніцци, що займе у вас не більше 2 годин 30 хвилин, якщо тільки ви не вирішите поринути у зоряну атмосферу Канн або Сен-Тропе!

La Route des Grandes Alpes

Альпи Монблан в Франції

Альпи Монблан можна побачити у всій своїй красі на цьому маршруті, який пролягає від Женевського озера до берегів Французької Рив’єри, долаючи загалом 16 перевалів, у тому числі деякі з найвищих у Європі. Цей 700-кілометровий маршрут, відкритий лише з червня по жовтень, найкраще долати за 2-6 днів, і він також є улюбленим серед велосипедистів. Ви виїжджаєте з Тонон-ле-Бен в регіоні Овернь-Рон-Альпи, а потім прямуєте до чарівного гірськолижного курорту Сен-Жерве-Ле-Бен, розташованого біля підніжжя величного Монблану. (Зовнішнє посилання) Зупиніться тут, щоб зайнятися льодолазанням, покататися на гірських скутерах або неспішними прогулянками і походами. Далі – Межев, що вабить своєю гастрономією та шикарними шале. Потім ви прямуєте до Бофор, відомого своїм знаменитим сиром, і далі до чарівного гірськолижного курорту Валь-д’Ізер, улюбленого для сімейного відпочинку! Ви проїдете через Модане, Бріанкон та кілька інших сіл, перш ніж досягнете кінцевого пункту призначення – Ментон на Лазурному узбережжі Франції, також відомий своїм знаменитим Лимонним фестивалем (зовнішнє посилання) . З гір до моря!

Читайте також:  5 обов'язкових місць для відвідування у Парижі

Хоча у Франції не бракує самостійних маршрутів, кілька інших, які можуть вас зацікавити, включають Route du Cidre в Нормандії, який демонструє символічний сидр і проводить вас через фруктові сади, винокурні та чарівну нормандську сільську місцевість. Також є дорога з Бордо до блискучого узбережжя Біарріца, яка пролягає повз середньовічне село Сент-Емільйон, знамениті виноградники та казкові пейзажі. Якщо ви хочете прокласти свій власний маршрут, тоді ми рекомендуємо лавандові поля Провансу та квінтесенцію провансальських сіл, які варті того, щоб зупинитися!


Відкрийте більше з TRAVELINTO.INFO

Підпишіться, щоб отримувати найсвіжіші записи на вашу електронну пошту.

Також цікаво:

Коментарі

Відкрийте більше з TRAVELINTO.INFO

Підпишіться зараз, щоб продовжити читання та отримати доступ до повного архіву.

Продовжити читання